TRAININGEN VOOR ZORGMEDEWERKERS

Ook voor de zorgsector bieden wij VR-oplossingen. Denk aan tijd- en kostenbesparende onboardingsprogramma’s voor zorgpersoneel. Of procedurele trainingen, waarbij men aan het bed van de zieke patiënt, onder het toeziend oog van een geëmotioneerd familielid de juiste (split second) beslissingen moet nemen. En hoe reageer je als medewerker op direct aan jou persoonlijk gerichte vormen van agressie en verbaal geweld?

KRACHT VAN KENNISBUNDELING

We bundelen de expertise van onze opdrachtgever met die van MTVR en bepalen de doelstellingen, waarna we gedegen scripts ontwikkelen en levensechte, geloofwaardige praktijksimulaties met meetbare resultaten.

TRAININGEN EN THERAPIEËN VOOR CLIËNTEN

Voor zorgcliënten worden 360° VR-therapieën en trainingen ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld PTSS- en angsttherapieën en gedragstrainingen.

Cliënten worden binnen de VR-simulatie geplaatst in een omgeving die voor hen gevoelens van angst oproepen. Bijvoorbeeld in een drukke supermarkt, in het openbaar vervoer of een situatie waarin iemand met angst voor honden geconfronteerd wordt met een blaffende hond. Binnen de simulaties kan gewerkt worden met op- of afschalen van niveau van drukte, stress of agressie.

Bij gedragstrainingen kunnen bepaald gedrag en het effect ervan in VR-scenario’s geobserveerd worden of juist als ontvanger ervaren worden.

VIRTUEEL ONTSPANNEN - WEER NAAR BUITEN!

VR biedt aan langdurig zieken en ouderen, die niet de mogelijkheid hebben om naar buiten te gaan, de ultieme mogelijkheid om tóch naar een gewenste locatie te reizen. Ervaar de rust van de natuur om je heen met fluitende vogels, hertjes die vlak langs je lopen. Geniet van het weidse uitzicht met besneeuwde alpentoppen. Waan je eindelijk weer eens op een zonnig strand, luister naar de bulderende branding en spelende kinderen of zit gewoon rustig op een bankje in het lokale park en kijk rond naar wat er zich afspeelt.