INTEGRITEITSPROBLEMEN HERKENNEN & ERKENNEN

Wie in een politiek-gevoelige omgeving werkt, heeft regelmatig te maken met afwegingen die integer handelen veronderstellen. Of je nu werkt bij een ministerie, een gemeente of een uitvoeringsorganisatie, in de dagelijkse praktijk krijg je te maken met integriteit. Dit begint met het herkennen van integriteitsproblemen, gevolgd door de erkenning dat ze bestaan.

Voorkom financiële en reputatieschade

ONZE TRAININGEN

Uitgangspunt van trainingen van 360Integrity zijn de werkcultuur van jouw organisatie en de bijbehorende werkprocessen. We zoomen in op de spanningsvelden en dilemma’s om vast te stellen hoe groot (of klein) de kans is op beschadiging van de reputatie van je organisatie, op financiële schade of zelfs op een klokkenluidersaffaire. Onze praktische aanpak draagt eraan bij dat jijzelf, teams, afdeling of de organisatie goed zijn uitgerust om integriteit te bevorderen en de geleerde lessen binnen ieders eigen context toe kunnen passen.

Welke afwegingen maak je?
Waarom?
Op basis waarvan?

BELANGRIJKE THEMA'S

Bespreekbaarheid van integriteit - Veiligheid - Transparantie - Communicatie over je aanpak
Ruimte voor de individuele medewerker - New public management
Handhaving & preventie
Individuele integriteit van de manager en de werknemer - Gedragscode

INTERACTIEVE AANPAK VAN 360INTEGRITY

Onze trainingen zijn interactief. We maken gebruik van diverse opdrachten die je ter plekke of tussen de verschillende modules uitwerkt, individueel of in groepsverband. Met een VR-headset op en 360° video plaatsen we jou, als deelnemer in levensechte praktijksituaties en ervaar je in digitale rollenspellen wat het betekent om met integriteitsdilemma’s te worden geconfronteerd en hoe je ermee om kunt gaan. Daarnaast werken wij met groepsdiscussies en video’s om je optimaal te laten beleven waar een gebrek aan integriteit toe kan leiden.

In virtual reality ben je volledig ondergedompeld en daardoor, zonder afleiding totaal gefocust op het scenario en voel je je direct deelgenoot van de situatie. Daardoor reageer je op een natuurlijke manier op de getoonde situaties. Je leert dilemma’s te herkennen, bent emotioneel betrokken en ervaart hoe je onder druk kunt staan. Je zult keuzes moeten maken, die integer handelen veronderstellen. Iets wat vaak minder eenvoudig is dan het lijkt.

Iedere deelnemer doorloopt individueel dezelfde scenario’s en wordt met dezelfde keuzes geconfronteerd en dit vormt een interessant uitgangspunt voor het aansluitende programma met korte introducties, werkopdrachten en groepsdiscussies. Welke keuzes zijn gemaakt, waarom en kan het ook anders? Hoe maak je het bespreekbaar? Zo leer je voorwaarden te scheppen voor een veilige werkomgeving en hoe je daarmee een voorbeeld kunt zijn voor andere organisaties.

BREED INZETBAAR

Omdat de VR-modules ook los van het trainingsprogramma in te zetten zijn is het mogelijk om via de virtual reality casussen veel meer mensen kennis te laten maken met hoe de organisatie omgaat met het thema integriteit. Het doorlopen van de VR-scenario’s kan flexibel, op ieder moment van de dag en op iedere locatie: op de werkplek of zelfs thuis.  Via heldere rapportages en analyses is er eventueel direct inzicht in de antwoorden en keuzes van deze medewerkers en worden integriteitsvraagstukken zichtbaar en meetbaar. Integriteit wordt tussen collega’s onderling bespreekbaar.

ONZE TRAINERS

servaas1

Servaas Feiertag, LL.M, MSc.

Internationaal expert, onderzoeker en trainer op het gebied van rule of law, corruptie & integriteit en good governance. Servaas werkte onder meer voor Transparency International als legal counsel en als consultant voor o.a. de OECD, GIZ en EU. Hij werkt als internationaal consultant in verschillende rollen. Vanwege zijn technische kennis en kunde soms ingehuurd als senior expert in een adviserende rol of als onderzoeker om toegepast onderzoek te doen. In andere projecten als trainer ontwikkelt hij trainingsmateriaal en geeft hij professionele cursussen voor senior personeel van openbare instellingen en het maatschappelijk middenveld. Servaas leidt ook internationale teams van experts als teamleider of chief expert. “Ik voel me gelukkig en op mijn gemak in al deze verschillende rollen en geniet echt van de diversiteit van mijn werk. Het houdt me fris en gemotiveerd om te leren en mezelf te ontwikkelen, terwijl ik met veel interessante mensen in verschillende omstandigheden kan werken.”

Meer informatie over Servaas Feiertag: www.servaasfeiertag.com

LenMiddelbeek

Len Middelbeek

Internationaal trainer, journalist en communicatiedeskundige. Hij werkte ruim twintig jaar als journalist, waarvan elf jaar bij het NOS Journaal (buitenlandredactie, jeugdjournaal, eindredactie) en twaalf jaar bij het RTL Nieuws, waarvan hij in 1989 een van de founding fathers was. Voor RTL was hij adjunct-eindredacteur, correspondent in Duitsland en politiek verslaggever. Hij was plaatsvervangend directeur communicatie en woordvoerder bij het ministerie van Economische Zaken. Tussen 2008 en 2015 ontwikkelde hij en gaf leiding aan de internationale communicatieopleiding van De Haagse Hogeschool. Len werkt al vele jaren voor de overheid (ministeries en tal van agentschappen) in binnen- en buitenland. Len is senior-expert in dilemma- en integriteitstrainingen.

TRAININGSOVERZICHT 360INTEGRITY TRAININGEN

Training voor medewerkers
of afdeling

2 dagen, 6 - 10 deelnemers

meer informatie

Managementtraining

3 sessies van een dagdeel, 6-10 deelnemers

meer informatie

VR-modules

ook individueel inzetbaar, onbeperkt deelnemersaantal

meer informatie

Training voor medewerkers of afdeling

2 dagen, 6-10 deelnemers

De inhoud van het programma wordt vooraf in overleg met de opdrachtgever vastgesteld, zodat de training optimaal aansluit bij de behoefte en werkcultuur van de organisatie. De belangrijkste integriteitsthema’s worden vervolgens door ons uitgewerkt in het programma.

Dag 1

Algemene basistraining integriteit

Ochtend:

Introductie: Integriteit en integriteitsdilemma’s 
Virtual reality casus: integriteitsdillema’s
Groepswerk: eigen ervaringen met integriteit, dilemma’s en reacties
Bespreking van het groepswerk

Middag: 

Introductie:een veilig werkomgeving
Virtual reality casus: veilige werkomgeving
Groepswerk: hoe creëer je een veilige werkomgeving en wat draag je zelf daar aan bij
Bespreking van het groepswerk
Afsluitende oefening of discussie

Dag 2

Integriteitscrises, oorzaken en hoe ga je ermee om

Ochtend: 

Introductie: wat is een integriteitscrisis en hoe ga je ermee om
Virtual reality casus: integriteitscrisis
Groepswerk: interne aspecten en oorzaken van een integriteitscrisis, hoe voorkom je herhaling en hoe versterk
je integriteit
Bespreking van het groepswerk
Synthese-oefening of discussie 

Middag: 

Introductie: externe aspecten van een integriteitscrisis
Virtual reality casus: externe aspecten van een integriteitscrisis
Groepswerk: wat zijn de belangrijkste elementen van integriteitscrises, wat is de mogelijke schade en hoe voorkom je herhaling
Bespreking van het groepswerk
Afsluitende oefening of discussie 

Managementtraining

3 sessies van een dagdeel, 6-10 deelnemers

Managementtrainingen zijn maatwerk en worden in overleg met de opdrachtgever vastgesteld, zodat deze optimaal aansluiten bij de behoefte en werkcultuur van de organisatie. Voorbeeld van een programma:

Sessie 1

Introductie integriteit en good governance

Presentatie van het theoretisch kader en trends in het
openbaar bestuur, met name politiek-bestuurlijke
verhoudingen.
Virtual reality casus: integriteitsdilemma’s
Bespreking virtual reality casus

Sessie 2

Introductie veilige werkomgeving

Nadruk op de rol van het management
Virtual reality casus: veilige werkomgeving
Bespreking virtual reality casus

Sessie 3

Introductie management van integriteitscrises

Rol van het management in het herkennen en omgaan met dergelijke crises
Virtual reality casus: integriteitscrisis
Bespreking virtual reality casus

VR-modules

individueel inzetbaar, aantal deelnemers onbeperkt

De VR-modules van 360Integrity zijn als trainings- en coachingsinstrument breed in de organisatie in te zetten. Om de betrokkenheid en kennis over integriteit binnen de organisatie te vergroten, kunnen andere medewerkers die de trainingsdagen niet gevolgd hebben, individueel de VR-scenario’s doorlopen. Via heldere rapportages en analyses is er direct inzicht in de antwoorden en keuzes van deze medewerkers en worden integriteitsvraagstukken zichtbaar en meetbaar.

ONZE VR-SPECIALISTEN
Patrick_Dierdorp

Patrick Dierdorp

Maakt na een jarenlange carrière als regisseur en uitvoerend producent Drama bij Endemol Nederland met Moving Target/MTVR communicatiefilms en VR-producties, o.a. voor overheidsorganisaties als Politie, Ministerie van J&V en Gemeente Amsterdam.

Bart_Overes

Bart Overes

Creative producer en CTO van Moving Target/MTVR. Werkt aan diverse VR- en videoprojecten, o.a. voor VR-assessment, Politie, ING en Spirit Jeugdzorg. Als managing creative in advertising was Bart eerder verantwoordelijk voor internationale digital & offline campagnes voor Microsoft, Canon Europe en Rijkswaterstaat.

CONTACT OPNEMEN?
BROCHURE AANVRAGEN

Vul je gegevens in en je ontvangt per e-mail een download link voor de brochure met alle informatie op deze pagina.